Отстъпих на сина си моето място на борда на Титан. Това

...
Отстъпих на сина си моето място на борда на Титан. Това
Коментари Харесай

Майката на 19-годишното момче, загинало на Титан: Отстъпих си мястото на борда на него

" Отстъпих на сина си моето място на борда на " Титан ". Това сподели Кристин Дауд, майката на 19-годишното момче, загинало при имплозията на подводницата. В изявление за Би Би Си дамата описа за преживения смут и за мъчителното очакване преди да разбере, че е изгубила сина си Сюлейман и брачна половинка си Шахзада, тръгнали на експедиция към отломните от " Титаник " на дъното на Атлантическия океан.  

Кристин споделя, че всъщност е възнамерявала да отиде със брачна половинка си да прегледа потъналия транспортен съд още преди няколко години, само че тогава отменили спускането поради Коронавирус пандемията. " След това отстъпих на сина си, тъй като той в действителност искаше да отиде ", сподели тя.

Семейството, дружно със 17-годишната им щерка Алина, се качва на борда на кораба " Polar Prince " в Деня на бащата. Кристин споделя, че четиримата се прегръщали и се шегували в минутите преди брачният партньор ѝ и синът ѝ да се качат на  " Титан ".

" Наистина се радвах за тях. И двамата доста желаеха да създадат това отдавна ", спомня си Кристин. Тя и щерка ѝ Алина остават на борда на " Polar Prince ". Малко след потапянето на подводницата научават, че връзката с нея е изгубена.

" В първият миг не разбрах какво значи това. После изведнъж всичко се срина ", спомня си почернената майка и брачна половинка.

Часовете, в които се организира задачата по издирването на батискафа, минават в надежда и обезсърчение. " Мисля, че изгубих вяра, когато изминаха 96 часа. Тогава изпратих известие на фамилията си с текст: " Подготвям се за най-лошото ". Алина остана оптимист до позвъняването на Бреговата защита, когато ни оповестиха, че са разкрили парчета ", разказа Кристин. 

Дауд отхвърли да разяснява настоящото следствие на случая. На въпроса в какво тя и щерка ѝ ще намерят разтуха, тя отговори: " Утеха? Има ли въобще такова нещо? Не знам... Липсват ми! Много, доста ми липсват ".

Кристин споделя още, че Сюлейман бил студент в университета в Глазгоу, Англия. Той взел със себе си кубче на Рубик, тъй като желал да сложи международен връх. Майка му споделя, че толкова доста обичал кубчето си, че го носел на всички места със себе си. Успявал да смае всички, като нареждал комплицирания пъзел за 12 секунди.

" Той се вълнуваше и споделяше: " Ще подредя кубчето на 3 700 метра под водата, до  " Титаник ", споделя Кристин. И прибавя, че брачният партньор ѝ даже носел камера, с цел да запечата този миг и с видеото момчето да кандидатства за връх на Гинес. Вече бил подал и заявление за това.

Сега майката и сестрата на Сюлейман са си дали обещание, че и те ще се научат да редят кубчето на Рубик в чест на младежа. Освен това фамилията има намерение да продължи активността на Шахзада.

" Той участваше в толкоз доста начинания. Помогна на толкоз доста хора и мисля, че в действителност желая да продължа делото му. Това е много значимо и за щерка ми ", споделя Кристин.

Семейството провело и молитва в джамия в памет на изгубените си близки. Имамът пък се помолил за покоя и на останалите починали на борда на " Титан " - Стоктън Ръш, главен изпълнителен шеф на OceanGate, английският предприемач Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наржоле, някогашен водолаз от френския флот и прочут откривател, съобщи NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР